Wat kan Groeikracht voor jouw school betekenen? Op donderdag 7 maart organiseerden we een webinar om kennis te maken met Groeikracht. Expertcoach Roos gaf een inkijkje in wat Groeikracht inhoudt en hoe de werkwijze eruitziet. Vervolgens vertelde schoolcoach Maarten van een deelnemende vo-school wat Groeikracht in de praktijk betekent. Hoe werken zij aan hun ambitie? Hoe leren ze evidence informed te werken? En wat levert ze dit als school op? Was je er niet bij? Geen zorgen. In dit bericht lees je een korte terugblik, maar via de link kun je het webinar terugkijken.

Wat is Groeikracht?

Met Groeikracht stellen we schoolteams in staat om het onderwijs zelf – bottom-up – te verbeteren. We bieden leraren en schoolleiders tijd, kennis en kunde. Daarbij vinden we het belangrijk dat kennis uit onderwijsonderzoek toegankelijk is en makkelijk in te zetten is. Die kennis ontwikkelen praktijk en onderzoek samen, zodat er duurzame aanpakken ontstaan voor complexe vraagstukken in het onderwijs.

Scholen die meedoen aan Groeikracht gaan aan de slag met een vraagstuk of ambitie. Je leert om kennis uit onderzoek effectief toe te passen. Op die manier bouw je met je schoolteam door aan het beste onderwijs voor al je leerlingen. Misschien ook iets voor jullie school? Denk er eens over na. Met welke ambitie voor jullie school of jouw leerlingen zou je aan de slag willen?

Bekijk het webinar

Nieuwsgierig geworden naar Groeikracht?

Bekijk hier het webinar