Goed nieuws! De Groeikracht-pilot heeft ruimte gemaakt voor maar liefst 13 scholen. Er kunnen nu nóg meer leraren en schoolleiders samenwerken aan beter onderwijs voor alle leerlingen. De pilot gaat in het nieuwe schooljaar van start.

Leraren en schoolleiders hebben passie voor hun vak en willen vanuit hun eigen ervaring en ambitie het onderwijs verbeteren. Maar we weten allemaal dat de werkdruk in het onderwijs hoog is en het niet altijd makkelijk is om de juiste kennis en tools paraat te hebben. Met Groeikracht stellen we schoolteams in staat om zélf het onderwijs te verbeteren, van onderaf dus. Leraren en schoolleiders krijgen de tijd, kennis en vaardigheden die ze nodig hebben. Ze kunnen vanuit hun eigen praktijk en ambitie aan de slag en leren hoe ze kennis uit onderzoek effectief kunnen toepassen. Op die manier ontstaat er een cultuur van onderzoek en verbetering binnen de school.

Inspirerende kennismaking en enthousiasme bij deelnemende scholen

De 13 deelnemende scholen hebben al kennisgemaakt met de ervaren expertcoaches van Groeikracht. Deze inspirerende sessies hebben de teams enthousiast gemaakt en het draagvlak om met Groeikracht aan de slag te gaan is groot. Het is geweldig om te zien hoeveel enthousiasme er is om dit nieuwe avontuur aan te gaan!

Voorbereidingen voor de Groeikracht-academie in volle gang

Terwijl de scholen zich voorbereiden op de start van Groeikracht, werkt het projectteam hard aan de laatste details van de Groeikracht-academie. Deze academie is een waardevol onderdeel van het Groeikracht-programma en zal na de zomer klaar zijn voor gebruik. Hier vinden deelnemende scholen een schat aan onderwijsbronnen en ondersteuning om hun leerlingen nog beter te kunnen begeleiden.

Blijf op de hoogte van aanmeldmogelijkheden voor Groeikracht

Het enthousiasme en de betrokkenheid van de scholen beloven veel goeds. We kijken ernaar uit om samen met de schoolteams aan de slag te gaan!

In schooljaar 2023-2024 gaan 13 scholen uit primair en voortgezet onderwijs van start met de Groeikracht-werkwijze. In de daaropvolgende jaren kunnen 80 scholen per jaar van start. Wil jij met jouw schoolteam meedoen met Groeikracht en werken aan nóg beter onderwijs? Vul het formulier in om op de hoogte gehouden te worden van de aanmeldmogelijkheden.