Heb jij een passie voor het onderwijs? Help je anderen graag bij het versterken van hun onderwijspraktijk en het realiseren van hun ambities, bijvoorbeeld met behulp van onderzoek? Voor uitbreiding van ons Groeikracht-team zoeken wij voor het schooljaar ‘24/25 tien expertcoaches. Heb jij ervaring met teamprocessen en kennis van het primair en/of voortgezet onderwijs? Dan ben jij mogelijk de expertcoach die we zoeken! Solliciteer en wees welkom in ons team. Lees voor meer informatie ook het profiel van de expertcoach.

Wat ga je doen?

Als expertcoach bij Groeikracht begeleid je scholen bij het creëren van een onderzoeks- en verbetercultuur. Je werkt samen met de leraren en schoolleiders van de scholen en helpt hen het onderwijs bottom-up te verbeteren. Zodat zij vanuit hun eigen ambitie het onderwijs blijvend kunnen ontwikkelen en zo kunnen werken aan beter onderwijs. Daarnaast werk je als expertcoach ook samen met collega-expertcoaches aan het optimaliseren van de Groeikracht-aanpak. Zo organiseer je samen met je collega’s de bijeenkomsten waar deelnemende scholen elkaar ontmoeten.

Annemieke, Monica, Karin & Roos: “Als expertcoach ben je een train-de-trainer in verandermanagement. Je traint de schoolleider en schoolcoaches (leraren van de school die als kartrekker fungeren) hoe je effectieve werkwijzen/processen implementeert op school. Maar ook hoe je zorgt voor een onderzoeks- en verbetercultuur waarin de kwaliteit van het onderwijs continu voorop staat. In ons werk staan meer leerplezier voor de leerlingen, meer werkplezier voor de leraar en aantoonbaar beter onderwijs centraal. Dat doen we met onze collega’s van Groeikracht, het grootste onderwijsinitiatief van Nederland.”

Hoe ziet een week er uit?

Gemiddeld werk je per week 16-20 uur. Dit varieert per week, want sommige weken zijn drukker dan andere. Je werkt meestal geen hele dagen, want de uren zijn verspreid over de week. Het bezoeken van de scholen gebeurt vaak na schooltijd. Dat zorgt ervoor dat je niet alle afspraken gedurende een hele dag kunt inplannen. Maar hoe jij je afspraken inplant, bepaal je zelf.

Wie zijn wij?

Het onderwijs in Nederland bottom-up verbeteren en kansenongelijkheid écht aanpakken. Dat is wat we bij Groeikracht doen. Dat doen we door samen met scholen een cultuur te creëren waarin leraren samen met hun leerlingen het onderwijs verbeteren. We bieden leraren en schoolleiders tijd, kennis en kunde. Zodat zij vanuit de eigen praktijk, vanuit hun eigen ambitie kunnen starten en daarbij leren om kennis uit onderzoek effectief toe te passen. Dat leidt tot beter onderwijs, betrokken leerlingen en meer werkplezier voor leraren.

Dit regelen we voor je: 

 • Een enthousiast en bevlogen Groeikracht-team met collega’s die jou ondersteunen en inspireren.
 • Een groep van gelijkgestemde expertcoaches in jouw regio, waarmee je samenwerkt, ervaringen uitwisselt, elkaar helpt en inspireert om nog meer impact te bereiken op scholen.
 • Ondersteuning van het kernteam van Groeikracht, waarmee je regelmatig overlegt en waar je korte lijntjes mee hebt om zoveel mogelijk impact te realiseren.
 • Een veranderaanpak die bewezen effectief is, een basis waaruit je kunt vertrekken en die jij aanpast naar wat nodig is op jouw scholen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een passie om teams te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities en het verbeteren van de onderwijskwaliteit op scholen.
 • Je hebt affiniteit met het primair en/ of voortgezet onderwijs en hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van de ontwikkeling van teams.
 • Je vindt het prettig om methodisch te werken, maar wijkt af als jij denkt dat dat nodig is om zoveel mogelijk impact te realiseren.
 • Je bent doelgericht, het gaat je om gezamenlijk met de school de beste resultaten te behalen.
 • Je doet dit samen met leerlingen, leraren en directie.
 • Je hebt de vaardigheid om anderen uit te dagen en te enthousiasmeren, zodat ze met continu verbeteren aan de slag willen.
 • Je hebt aantoonbare verander-, trainings- en coachervaring op verschillende niveaus en ook digitale kennis en ervaring.
 • Je houdt van afwisselend werk en vindt reizen geen probleem.

Waarom zou je met ons willen werken? Wij bieden:

 • Betekenisvol werk, waarbij jij merkt dat jouw inzet het verschil maakt voor duizenden leerlingen en talrijke schoolteams.
 • Een bevlogen team dat elke dag zoekt naar verbetering en elkaar helpt.
 • Ruimte om binnen kaders zelf vorm te geven aan jouw werk en de kans om steeds nieuwe dingen te leren.
 • Een opdracht als zzp’er of detachering voor16 uur per week, vastgelegd voor een heel schooljaar, met een passende vergoeding voor jouw inzet.
 • De vrijheid om je tijd zelfstandig in te plannen.

Spreekt dit profiel je aan?

Wil je ook een bijdrage leveren aan dit mooie onderwijsprogramma? Een programma dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs, waar leerlingen een stem krijgen, de leraar in z’n kracht gezet wordt en het schoolteam aan eigen ambities werkt passend bij de visie van de school. Ben jij die expertcoach? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons en stuur je motivatiebrief en cv naar info@groeikrachtinonderwijs.nl. Reageren kan tot en met 19 januari 2024.

De gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van februari 2024, in Utrecht. Houd er rekening mee dat je kort van tevoren hoort of je hiervoor wordt uitgenodigd.

Heb je vragen of wil je meer weten? Mail of bel dan naar Geke Versprille of Jelle Verwer:

Geke Versprille: g.versprille@caop.nl  –  0658076549
Jelle Verwer: jelleverwer@stichting-leerkracht.nl  –  0624686907