Schoolteams kunnen zich komend voorjaar aanmelden om mee te doen aan Groeikracht: het programma om het onderwijs blijvend te verbeteren met een aanpak die werkt. Op woensdagmiddag 1 november 2023 van 14.00 tot 18.00 uur kun je bij De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven kennismaken met het programma Groeikracht, dat onderdeel is van het overkoepelende programma Ontwikkelkracht. Jasper Rijpma, initiatiefnemer van Groeikracht, verzorgt een deelsessie waarin hij vertelt hoe Groeikracht jouw team kan helpen bij duurzame onderwijsverbetering. Iedereen die met het schoolteam wil werken aan het blijvend verbeteren van het onderwijs, zoals leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders, bestuurders en kwaliteitsmedewerkers, is van harte uitgenodigd.

Meld je aan

 

Ervaar hoe Groeikracht jouw team kan helpen bij duurzame onderwijsverbetering

We laten je graag kennismaken met Groeikracht. Niet alleen in woord en beeld, maar we gaan ook daadwerkelijk samen aan de slag. Groeikracht is geen one-size-fits-all-aanpak, maar maatwerk, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten op de alledaagse schoolpraktijk. In deze sessie ga je samen met je team concreet aan de slag met de ambitie van jouw school. Wat is jullie wens voor het onderwijs? Waar willen jullie (nog) beter in worden? We nemen je mee in de Groeikracht-werkwijze, waarbij je leert om jullie ambitie te vertalen naar concrete doelen en acties. Hierbij ervaar je ook hoe je kennis uit onderzoek én praktijk effectief toepast.

Over Ontwikkelkracht

Groeikracht is onderdeel van Ontwikkelkracht, een programma voor schoolteams in het primair en voortgezet onderwijs. Het onderwijs blijvend verbeteren doen we door de onderwijspraktijk te verbinden met inzichten uit onderzoek. Schoolteams en wetenschappers werken samen via een lerende aanpak. Deze manier van werken leidt tot optimale ontwikkelkansen voor leerlingen en voor nog meer werkplezier voor leraren! Met middelen uit het Nationaal Groeifonds worden scholen gefaciliteerd om deel te nemen aan het programma.

Aanmelden

Wil jij samen met ons werken aan het versterken van de onderzoeks- en verbetercultuur bij jou op school? Ervaar hoe Groeikracht jouw team kan helpen bij duurzame onderwijsverbetering en meld je aan. De bijeenkomst vindt plaats op 1 november van 14.00 tot 18.00 uur bij De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven.