Op 1 november konden schoolteams kennismaken met het programma Ontwikkelkracht, waar Groeikracht onderdeel van is. Demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, Mariëlle Paul, gaf het officiële startsein voor Ontwikkelkracht en nam deel aan een interactief panelgesprek met het publiek. Het Groeikracht-team verzorgde een deelsessie over hoe Groeikracht schoolteams kan helpen bij duurzame onderwijsverbetering. Al met al was het een inspirerende dag met veel belangstelling voor het Groeikracht-programma!

Het Groeikracht-programma is begin van het schooljaar al officieel van start gegaan. 13 scholen uit het primair en voortgezet onderwijs zijn inmiddels op expeditie. Op 1 november konden andere geïnteresseerde schoolteams kennismaken met het programma Ontwikkelkracht en met de vier pijlers: verbeter- en onderzoekscultuur (Groeikracht en De Transformatieve School), kennisdeling (NRO), co-creatielabs (EducationLab) en expertscholen.

Maak ook kennis met Groeikracht en beluister de podcast

Wil je meer weten over het Groeikracht-programma? In de tweede aflevering van de podcastserie over Ontwikkelkracht, gaat Jan van de Ven van ResearchED in gesprek met Michèl de Vries. Michèl was achtereenvolgens: leraar basisonderwijs, lerarenopleider, kernteamlid van het LerarenOntwikkelFonds, en nu lid van het Groeikracht-kernteam. In deze podcastaflevering verkennen Michèl en Jan de bredere ambitie van Ontwikkelkracht en de specifieke rol daarin van Groeikracht en vooral ook: hoe kunnen scholen een actieve bijdrage leveren aan de ambities van Ontwikkelkracht en Groeikracht, wat hebben ze eraan en waarom is dat van belang?

Beluister de podcast

Blijf op de hoogte van aanmeldmogelijkheden voor Groeikracht

In schooljaar 2023-2024 zijn 13 scholen uit primair en voortgezet onderwijs van start gegaan met de Groeikracht-werkwijze. In de komende jaren kunnen 80 scholen per jaar van start. Wil jij met jouw schoolteam meedoen met Groeikracht en werken aan nóg beter onderwijs? Vul het formulier in om op de hoogte gehouden te worden over Groeikracht en de aanmeldmogelijkheden.